PALI Meat Trading

PALI Meat Trading Zó waardevol zijn bijproducten

We leveren toegevoegde waarde door niets van onze kalveren, varkens en geiten verloren te laten gaan. Dankzij onze ervaring, onze contacten en volumes zijn wij hierin dé partner waar je op kunt vertrouwen.

We dragen bij aan een circulaire keten

Bij het produceren van kalfsvlees en varkensvlees blijven er bijproducten over. Die gooien we niet weg. Integendeel, we stellen ze beschikbaar aan markten waar bijvoorbeeld hersenen, hart en tong een delicatesse zijn, zoals in Azië. Of waar oren, vet en pensen worden gebruikt als grondstof, zoals in de petfoodindustrie in binnen- en buitenland. Via ons zusterbedrijf Vitelco Leather krijgen ook de huiden van onze kalveren een tweede leven. Zo verminderen we reststromen en dragen we bij aan een circulaire keten.

Opkopen, verkopen en transporteren

Wij verhandelen niet alleen onze eigen bijproducten. We zijn ook actief betrokken bij de inkoop en verkoop van vers en bevroren dierlijke bijproducten van onze partners. Zo helpen we ook hen met het tegengaan van verspilling. Alle bijproducten slaan we op in ons koel- en vrieshuis Vrieskade in ‘s-Hertogenbosch. Daar verpakken we de bijproducten om ze daarna naar de klant te vervoeren.

Heb je vragen over onze bijproducten?