Eersteklas kwaliteit in

Eersteklas kwaliteit in kalfsvlees

Kwaliteit is bij Vitelco de optelsom van alle schakels binnen de kalfsvleesketen. Als ketenregisseur zien we erop toe dat elke schakel zich aan de kwaliteitsafspraken en richtlijnen houdt. Dit resulteert in eersteklas kalfsvleesproducten en tevreden klanten.

Betrouwbaar en verantwoord

Bij Vitelco werken we elke dag aan het bewaken van onze kwaliteit. Daar voelt onze hele organisatie zich voor verantwoordelijk. We hanteren strenge regels rondom de gezondheid en het welzijn van onze kalveren en stellen hoge eisen aan productie en verwerking. Ook gaan we voortdurend na of wijzelf en onze ketenpartners aan alle internationale voorwaarden voldoen voor hygiëne, productcontrole, productkwaliteit en export. Voor advies over kwaliteitsverbeteringen en innovaties kunnen we bogen op de expertise van onze interne kwaliteitsdienst.

Transparantie in herkomst

Onze kalfsvleesproducten zijn dankzij de uitgebreide registratie en identificatie altijd terug te voeren naar het individuele kalf. Dat maakt de herkomst van onze producten volledig transparant. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kijkt met ons mee. Die ziet onder meer toe op de gezondheid van de dieren en ons slachtproces. Een extra garantie dus dat je bij Vitelco kunt rekenen op de hoogste kwaliteit.

Onafhankelijke controles 

Naast de NVWA zijn er nog meer onafhankelijke instanties die onze producten en werkwijze beoordelen. Zo staat ons slachtproces onder permanent toezicht van de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV). Daarnaast voeren KIWA KDS (Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector) en KIWA CBS (Centraal Bureau Slachtveediensten) dagelijks officiële keuringen en audits bij ons uit.

Bekijk al onze kwaliteitskeurmerken en certificaten

Meer weten over de kwaliteitsgaranties van Vitelco?