Eigen looierij

De kalfshuiden en vellen die beschikbaar komen als bijproduct van het slachtproces, zijn nog mooie grondstoffen voor lederproducten. PALI Group, waarvan Vitelco onderdeel uitmaakt, werkt daarvoor ook samen met looierij Rompa Leder uit Rijen. De joint venture ROMPA Tanneries in Lichtenvoorde verwerkt onze verse huiden tot ‘wet-blue’.

Van huid tot wet-blue

Na de slachting trimmen we de huiden en vellen direct. Vervolgens wegen, selecteren en koelen we ze. Afhankelijk van de vraag van de klant kunnen we ze nog zouten en conserveren in onze koelcellen. De huiden die naar ROMPA Tanneries gaan, verwerken we daar tot ‘wet-blue’. Dit chroomgelooid leder heeft een blauw-groene kleur en is nog nat, vandaar de naam. Het voordeel van dit proces is dat we de huiden niet eerst moeten zouten en dat de klant ze vervolgens weer moet ontzouten. Op deze manier besparen we kosten én ontzien we het milieu.

Kalfshuiden-wet-blue.jpg

kalfshuiden.jpg

Hoogwaardige kwaliteit

We kunnen de kalfshuiden in alle gewenste gewichten, kleuren en kwaliteitscategorieën leveren. Door de geïntegreerde productiestructuur zijn onze kalfshuiden van een constante hoogwaardige kwaliteit.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met onze specialist:

Han Paridaans

Directeur
T: +31 73 624 20 60 E: h.paridaans@vitelco.nl