Kwaliteit en continuïteit gewaarborgd

Om de hoge kwaliteit van onze kalfsvlees producten te garanderen en om een continue levering te waarborgen, vervult Vitelco actief de rol van ketenregisseur. We maken heldere afspraken met alle schakels in de keten en we controleren voortdurend de kwaliteit en de processen. We bewaken de gezondheid en het welzijn van de dieren en we zorgen voor een volledig transparante en uniforme productie. We bieden u dan ook absolute garanties als het gaat om het leveren van het beste kalfsvlees.

Bij Vitelco heerst een informeel karakter en daardoor zijn wij een flexibele organisatie. Door onze structuur met overzichtelijke functies kunnen we onze beloftes naar de klant waarmaken.

Jos Cuppers Accountmanager

Inkoop

Een topproduct start met de beste ingrediënten. We besteden dan ook veel zorg en aandacht aan de selectie en inkoop van de kalveren. Onze collega’s van PALI Group kopen per jaar zo’n 400.000 kalveren in en dat doen ze rechtstreeks bij kalverhouderijen. We houden ook zelf kalveren. De blanke en (jong) rosé kalveren zijn voor het overgrote deel geboren in Nederland en Duitsland.

Lees meer over de inkoop van kalveren door PALI Group.

Houderij

Al in de kalverhouderij beoordelen de inkoopspecialisten van PALI Group onze kalveren. Zij hanteren strenge selectiecriteria voor de gezondheid, leeftijd, bevleesdheid, geslacht en gewicht van de dieren. Vervolgens zien deze deskundigen erop toe dat de kalverhouder de voor ons geselecteerde kalveren goed voert, huisvest en verzorgt. Onze kalveren groeien gegarandeerd op onder de meest optimale omstandigheden.

Lees meer over kalverhouderij door PALI Group.

Slachterij

Vitelco heeft een eigen professionele slachterij in ‘s-Hertogenbosch. Deze slachterij is speciaal voor kalveren en draait het hele jaar door en verwerkt jaarlijks zo'n 400.000 dieren. Omdat we met grote volumes werken, kunnen we continu leveren en ook maatwerk bieden. Onze kalverslachterij voldoet uiteraard aan alle kwaliteitseisen.

Lees meer over onze kalverslachterij.

Uitbeenderij

Naast een slachterij heeft Vitelco ook een eigen uitbeenderij voor kalfsvlees. In deze uitbeenderij verwerken we direct de dag na de slacht de kalveren tot kalfsvlees zonder been. De slachterij en uitbeenderij zitten op dezelfde locatie in ‘s-Hertogenbosch.

Lees meer over onze uitbeenderij.

Vrieshuis

Voor het invriezen van kalfsvlees producten maakt Vitelco gebruik van Vrieskade, het eigen koel- en vrieshuis van PALI Group. Dit vrieshuis heeft altijd voldoende invriescapaciteit en het bevindt zich op dezelfde locatie als de slachterij en de uitbeenderij.

Lees meer over ons vrieshuis.

Transport

Onze vervoerders hebben een fijnmazig distributienetwerk zodat we uw kalfsvlees altijd op het juiste moment en de juiste plaats kunnen leveren. Bij het transport van de kalfsvlees producten focussen we daarnaast op voedselveiligheid, duurzaamheid en het milieu.

Lees meer over ons transport van kalfsvlees.

Looierij

Bij Vitelco zetten we het hele dier in. Zo vinden ook de huiden en vellen van de vleeskalveren hun weg in de keten. Bij Vitelco Leather maken we er hoogwaardig kalfsleer van.

Lees meer over onze Vitelco Leather.

Verkoop

Ons assortiment blank en (jong) rosé kalfsvlees is zeer omvangrijk, en door de grote volumes kunnen wij u altijd leveren waar u naar op zoek bent. Onze accountmanagers hebben allen een vleesopleiding gevolgd en kunnen al uw vragen over snitten en vleessoorten beantwoorden. Een offerte voor afwijkende snitten of portioneringen is snel voor u gemaakt.

Lees meer over onze service.